Jeta Osh Qef
Home

Ishulli i zjarrit dhe i akullit, a e dini si u formua Islanda?
Shkruar nga: D Cani | Publikuar më: 13/06/2018 18:54

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Është njohur si vend i gejzerëve dhe burimeve terminale, por njihet gjithashtu si vendi i zjarrit dhe i akullit.

Është ndër vendet më të pasura në botë, ku flitet gjuha angleze dhe islandeze.

Bëhet fjalë për Islandën, e cila gjendet në Oqeanin Atlantik e formuar në ishull vullkanik.

Sipërfaqja e saj shkon 03.125 kilometrave katrorë dhe jetojnë rreth 320.000 banorë, ndërsa kryeqyteti Reykjavik kohën e fundit është bërë destinacion i njohur turistik për turistët nga të gjitha vendet e botës.

Parku nacional Snaefellsjokul është destinacion interesant për fotografët amatorë, për të cilët ky është një burim inspirimi.