Jeta Osh Qef
Home

Kopshti zoologjik shpërndau një video duke ushqyer një bebe, askush nuk e gjeti çfarë kafshe ishte
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: Sun Oct 15

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Kopshti zoologjik “Taronga Zoo” në Australi ka më shumë se 350 lloje kafshësh në n kujdesin e tij dhe këtë e vërtetojnë edhe videot që faqja e tij zyrtare hedh në rrjetet sociale.

Një video e ngarkuar së fundmi tregon një krijesë të vogël, të zhveshur, të ngjashme me miun, e cila është duke u ushqyer nga duart e një prej kujdestarëve të kopshtit.

Por, e gjeni dot se çfarë është saktësisht ajo krijesë?

Të shumtë kanë qenë komentuesit që kanë pyetur se çfarë ishte ajo “foshnjë” aq e brishtë, pasi nuk kishin parë kurrë një të tillë.

Kujdestarja e saj shpjegon gjatë videos:

Kjo krijesë është vetëm 15 ditëshe dhe në duhet t’i ofrojmë çdo kusht që të rritet si në strofullin e nënës së tij, ta ushqejmë dhe ta mbajë në temperaturën e duhur. Ai është një iriq, por që kurrizi i tij nuk ka marrë akoma formën me të cilën ne e njohim një iriq.”

Një iriq jeton deri në 10 vite, por në Australi u kushtohet një kujdes i veçantë duke qenë se janë të rrallë.