Jeta Osh Qef
Home

E pabesueshme, por vetëkënaqja parandalon 3 sëmundje
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: Mon Oct 23

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Vetëkënaqja është  ndër mënyrat që secili “shijon” trupin e tij.

Mirëpo, duke ditur që masturbimi rekomandohet nga shumë mjekë si dobi për shëndetin.

Deri më tani është thënë që masturbimi vërtet bën mirë për shëndetin, por ai parandalon edhe tre sëmundje serioze.

Vetëkënaqja ju lejon që të shmangni kancerin, depresionin dhe infeksione apo sëmundje që janë infeksione të traktit urinar.

Kanceri:
Sipas studimit të Qendrës së Epidemiologjisë të Kancerit në Melburn, meshkujt midis moshës 20 dhe 50 vjeç, të cilët masturboheshin të paktën pesë herë në javë, kanë më pak rrezik për zhvillimin e kancerit të prostatës.

Depresioni:
Gjatë masturbimit, endorfina lirohet, hormoni i lumturisë që ndihmon në zvogëlimin e rrezikut të vuajtjes nga depresioni.

Infeksione të traktit urinar:
Sipas hulumtimit nga specialistët australianë, masturbimi  zvogëlon infeksionet ose sëmundjet e traktit urinar tek meshkujt, ndërsa në rastin e gruas shmangen kistet (cistsis).