Jeta Osh Qef
Home

Fshini menjëherë këto gjëra nga Facebook, dikush paguan që të sigurojë të dhënat tuaja
Nga: S.Bardhi | Publikuar më: 26.10.2017, 09:36

 • Share
 • Share
 • Share
 • Share
Edhe pse është ndoshta rrjeti më i kahershëm, Facebook është edhe më i keqi sa i takon sigurisë, pas është i krijuar vetëm për të shitur dhe reklamuar gjëra nga brade të ndryshme që u dalin para si pa e kuptuar.

Reklamues të ndryshëm në Facebook e paguajnë këtë rrjet për të dhënat tuaj në mënyrë që të mësojnë edhe preferencat që keni.

Sigurisht, nëse ata e dinë se kush jeni mund t’ju shesin gjëra më mirë.

Madje, askush nuk e ka përdorur atë për t’u lidhur me njerëz që nga viti 2009. Njerëzit thjeshtë rrëshqasin nëpër faqen e të rejave për të parë fotografi të njerëzve, video ose për të pëlqyer thënie.

Facebook është një gropë e pikëllimit në të cilën pothuajse të gjithë jemi, duke gjetur arsyetime pse nuk e kemi braktisur ende atë.

Kështu, më poshtë i keni disa hapa që mund t’i ndërmerrni për të reduktuar mbajtjen e tij tek ju:

 1. Fshijeni aplikacionin për celular

  Çfarë ju duhet në celular? Seriozisht. Gjithë ato orë të shpenzuara kot duke shikuar foto dhe video. Mendoni se sa libra mund t’i kishit lexuar, njerëzit që do të mund t’i kishit takuar dhe gjërat që do të mund t’i kishe bërë gjatë asaj kohe. Gjithashtu, Facebook grabitë të dhënat tuaja, aplikacioni thithë baterinë e celularit thjeshtë vetëm duke qenë në celular.

 1. Numrin e telefonit

  Së pari, pse po ua tregoni miqve në Facebook numrin? Së dyti, Facebook vetëm dëshiron të jetë faqja e parë në internet, ose i gjithë interneti në vete.

 1. Miqtë që nuk janë miqtë tuaj në jetën reale

  Hulumtuesit thonë se një njeri mund të mbajë vetëm 150 lidhje stabile. Gjasat janë që nuk flisni më shumë se me pesë njerëz në Facebook. Nëse kur shiheni në rrugë nuk flisni, pse t’i mbani në internet?

 1. Fshijeni njohjen e fytyrës

  Klikoni në këtë link. Shkoni në “Who sees tag suggestions when photos that look like you are uploaded?” dhe hiqni lejet, transmeton Gazeta Express.

 1. Lokacionin në fotot që jeni etiketuar

  Nëse e bëni tag lokacionin në shtëpi, njerëzit do ta shohin se ku jeton. Kjo është keq për arsye të qarta.

 1. Detajet e kartës së kreditit

  Pse duhet t’i jepni ato?