Jeta Osh Qef
Home

Cilat janë vendet më të fotografuara në botë, Shqipëria në “zonën e nxehtë”
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: Mon Nov 13

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Sot ka një rregull të pashkruar, por që të gjithë e dinë dhe kurrsesi nuk e thyejnë. Nëse nuk bën foto kur shkon në një vend, nuk ke qenë aty!

“Reddit”(harta këtu) ka publikuar së fundmi një hartë që tregon vendet më “të nxehta” në botë sa i takon numrit të fotografive të shkrepura çdo ditë.

Janë vendet e Europës perëndimore që kryesojnë, pasi janë edhe vendet më të vizituara nga turistët.

Në hartën e ngjyrosur sipas të dhënave të “Sightmap” shihen qartë që vendet e Europës janë më të ndriçuara, si në flakë.

Gjithashtu, në Europë gjenden 4 nga 5 vendet më të fotografuara në botë.

Kështu, në vend të 5 renditet Stambolli me kullën e famshme të Vajzës.
Në vendin e 4 Parisi me “MoulinRouge”.
Në vendin e 3 renditet Barcelona.
Në vend të 2 qëndron kryeqyteti italian Roma.

Ndërsa, në vendin e parë qëndron New York, aty shkrepen fotot më të shumta nga çdo vend tjetër i botës.

Por as Shqipëria nuk qëndron shumë prapa, pasi siç mund ta shikoni është tek vendet e ndriçuara dhe sipas hartës Tirana është një qytet ku shkrepen shumë foto.