Jeta Osh Qef
Home

Bashkia rrit çmimin e ujit në Tiranë, merrni masa nga janari e në vijim
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: Tue Nov 14

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Enti Rregullator i sektorit të furnizimit me ujë dhe largimit e përpunimit të ujërave të ndotura, ka bërë publik listën e re të çmimit të ujit për Tiranën. Nga dara 1 janar e vitit të ardhshëm dhe në vijim, tarifat për të gjithë abonentët dhe konsumatorët e ujit do të ndryshojnë tërësisht.

Në dokumentin e bërë publik nga ERRU, çmimet e reja do të jenë si më poshtë:

Klientë familjar 65 lekë/m3

Klientë publik 140 lekë/m3

Klientë privat 155 lekë/m3

Klientë të veçantë (Prodhim pije alkolike,freskuese, pishina) 170 lekë/m³

Furra buke 95 lekë/m³

Shitje uji me shumicë 12 lekë/m³

Pra, me pak fjalë, çmimet vijojnë të rriten nga mëngjesi në mbrëmje, ama një gjë nuk ndryshon, cilësia e ujit që do të vijë në çezmat tona dhe gjithë banorëve të Tiranës.

Mos mendoni se do të mund të konsumoni ujin e rubinetit. Nga 1 janari i vitit 2018, po i njëji ujë i ndotur do të vijë në shtëpitë tuaja, vetëm se këtë herë, çmimi i tij do të jetë më i lartë se zakonisht.