Jeta Osh Qef
Home

Kjo është sëmundja vdekjeprurëse që merret nga macja, si shpëtoi vajza 3-vjeç?
Shkruar nga: A Naçi | Publikuar më: Wed Nov 15

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Një vajzë tre vjeçare për pak sa nuk gjeti vdekjen pasi u gërvisht nga macja e familjes, nga e cila morri sindromin vdekjeprurës toksik (TSS).

Lilanna Batstone, e cila po luante me bishtin e maces në atë kohë, u gërvisht nga kafsha në qafë. Nëna e saj Kelly Batstone, 35-vjeç fillimisht nuk ishte e shqetësuar. Por, pas disa orësh Lilanna, nga Taunton, Somerset, filloi të bërtiste nga dhimbjet.

Nëna nxitoi për në spital, pasi vajza gati sa nuk vdiq e mbuluar me skuqje dhe paaftësi për të ndaluar nga të vjella.
Pas kalimit të ditëve në spital, vajza mundi të shpëtojë nga vdekja.

Znj Batstone beson se Lilanna nuk do të kishte mbijetuar nëse mjeku i saj nuk do të kishte trajtuar kohët e fundit një pacient tjetër me këtë sëmundje (TSS).
Ajo tha:

E dija vetëm se cili ishte sindromi i shokut toksik nga leximi i tij në kutitë e tamponit. Për fat të mirë, mjeku ynë kishte trajtuar një pacient me të disa muaj më parë, kështu që ajo e njohu menjëherë. Po të mos ishte për atë mjek, nuk mendoj se Lilana do të ishte këtu sot".

Sipas mjekëve, bishti i maces ka lejuar hyrjen e lehtë të baktereve që shkaktojnë TSS në trupin e vajzës së vogël.