Jeta Osh Qef
Home

Fëmija ulëret në kupë të qiellit, bashkiakët i “gjymtojnë” familjen
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: Sun Nov 26

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Kujdes, në vijim ka pamje të rënda!
Nuk bëjmë shaka kur e themi këtë, sepse të shohësh policinë bashkiake duke u marrë bukën e gojës familjeve që jetojnë në kushte ekstreme varfërie është e rëndë.
E shumë më e rëndë është kur sheh një fëmijë duke qarë teksa i ngjitet policit me lutje të dëshpëruara që t’ia kthejë mallin e sekuestruar mamasë së saj, por më kot.

E gjithë kjo situatë nuk është në një planet paralel, por në Shqipëri, Tiranë.

Të fortët e trajnuar dhe urdhëruar nga Kryetari i Bashkisë Tiranë, Erion Veliaj, po “shfarosin” të varfrit. Nëse jo literalisht, po ndodh me represion, por që nga bashkia paraqitet si plan për rregullimin e kryeqytetit.

Anipse, vetë bashkia ka vënë kioska vend e pavend, shitësit e rrugës i heq me pretekstin se paskan zënë hapësira publike.

Ndërkohë që Veliaj kredhet në Bruksel për Tiranën, vetëm qytetarët dhe shtresa e mesme e dinë se sa i fëlliqtë është realiteti.

Videoja e mëposhtme do u prekë në zemër, sigurisht nëse ky terror pushteti na e ka lënë një të tillë.

2.