Jeta Osh Qef
Home

Blenë dy Porsche-t e shkatërruara, pas tre vitesh restaurime nga kompania nuk do u besoni syve
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: Thu Dec 14

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Rreth 3 vite më parë muzeu i “Porsche” bëri të tijat dy makina 991-she të viteve 60 me një çmim që nuk i kalonte 100.000 euro.

Dy makinat ishin në kushte aspak të favorshme, por njëra prej tyre ishte me mungesa të mëdha dhe në gjendje që askush nuk mendonte që mund të bëhej.

Sigurisht, ato ishin prodhim i vitit 1964, ku tipi i parë i 911 vazhdonte të quhej 901-sh.

Makinën që shumë do e shisnin për hekur, sot mjeshtërit e Porshce të muzeut në Shtutgart e kanë rilindur këtë mjet klasik, duke e kthyer në një makinë të lakmuar për maniakët e automjete.

Muzeu do hapë dyert për publikun me 14 Dhjetor të këtij viti që Porsche 911 të ngjallë nostalgji dhe jo vetëm.