Jeta Osh Qef
Home

Femrat do të “çmenden” nga kënaqësia nëse partneri bën këtë veprim gjatë aktit
Shkruar nga: F Gjoni | Publikuar më: Fri Jan 12

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Femrat që vuajnë nga mungesa e orgazmës janë të shumta. Edhe pse shpesh ato nuk e tregojnë këtë shqetësim, studimet duket se e kanë gjetur “çelësin e kënaqësisë”

Një studimi i platformës “Omgyes”, të cilin e ka udhëhequr Debby Herbenick, janë intervistuar 1.055 femra të moshës midis 18 dhe 95 vjeç. Ato kanë treguar që vetëm 47 për qind e tyre kanë përjetuar orgazëm të shumëfishtë.274100

Shumica e këtyre femrave pas orgazmës së parë të shumëfishtë ka përdorur teknikë tjetër për arritjen e orgazmës pasuese. Kjo do të thoshte që truku për arritje të asaj për të cilën shumica e femrave lakmojnë, është në zbulimin e një metode dhe aplikimin e saj.

Truku pikërisht është në ndryshimin e gjërave.Studimi thekson që të gjitha ato që besojnë që nuk do të mund të arrijnë orgazëm të shumëfishtë, sepse janë tepër të ndjeshme pas klimaksit, mund të vazhdojnë dhe më shumë të zgjasin kënaqësitë e tyre. Rekomandohet kalimi në lëvizje të lehta, të buta pas arritjes së parë të orgazmës, në mënyrë që të mundësojnë valën tjetër të kënaqësisë.275158

Sukses i madh në këtë hulumtim është zbulimi që trupi të trajtohet pas orgazmës së parë sikur të jetë plotësisht trup tjetër, me të tjera dëshira. Supozohet që femrat nuk do të duhet të thonë “mos e ndërprit”, por të lutem “vazhdo tutje dhe bën diçka krejtësisht ndryshe".