Jeta Osh Qef
Home

Tastiera juaj ka dy tasta të veçuar, por thuajse askush nuk e di funksionin e tyre
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: Sun Jan 21

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Teknologjia është gjithnjë në zhvillim dhe inovacionet kanë kaluar edhe imagjinatën tonë ndoshta.

Ka fare pak persona që i dinë të gjitha funksionet e tastierës së shkrimit të kompjuterëve, ku në tastin e shkronjës “F” dhe “J” është një vizë poshtë tyre pak e ngritur.

Cili është qëllimi i tyre? Këto dy taste janë veçuar në vitin 2002 nga June Botich dhe luajnë një rol të rëndësishëm gjatë të shkruarit.

Duke qenë më shenjë dalluese, gishtat tanë sapo i prekin e kuptojnë se në cilën pjesë të tastierës e kanë dorë dhe kështu duke mbajtur gishtat tregues mbi “F” dhe “J” ne mund të shkruajmë më shpejt.

Pra funksioni i tyre është orientimi dhe rritja e shkathtësisë.