Jeta Osh Qef
Home

Çfarë pëlqejnë femrat tek meshkujt në shikimin e parë? Përgjigjja do t’i “zhgënjejë” ata
Shkruar nga: F Gjoni | Publikuar më: Mon Feb 12

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

287529Cili është tipari që femrat pëlqejnë dhe vlerësojnë më shumë meshkujt?! Për t’iu përgjigjur kësaj pyetjeje, vjen në ndihmë një studim i bërë nga tre shkencëtarë nga Australia dhe SHBA të cilët morën në pyetje dhe analizë kërkoi 150 femra, të cila ve iu dhanë disa foto meshkujsh dhe iu kërkua  që të përshkruanin tiparet që vinin re në fillim dhe ato që pëlqenin më shumë.

Sipas rezultateve të studimit, të cilat janë botuar në mënyrë të plotë në revistën e “Shoqërisë Mbretërore B”, tipar që "fitoi"  ishte pjesa e shpatullave dhe kraharorit, dhe ishin 7 në 10 gr që e kishin bërë këtë zgjedhje.

Siç shpjegon Dr. Aaron Sella, preferencat e grave nuk janë atribuar i arsyeve por arsyet riprodhuese, dhe siguria që u jep një mashkull me shpatullave dhe kraharor “dinjitoz”.