Jeta Osh Qef
Home

Për të gjithë besimtarët myslimanë, në këtë ditë fillon Ramazani
Shkruar nga: F Tenolli | Publikuar më: Mon Mar 12

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

rr_1520771520-7149985

Më shumë se 1 miliardë besimtarë myslimanë në të gjithë botën po presin muajin e shenjtë të Ramazanit.

Sipas kalendarit mysliman (takvimit), muaji i Ramazanit do të fillojë me 16 Maj (e mërkurë) të këtij viti.

Çdo besimtar mysliman ka për detyrim të agjërojë për 30 ditë me radhë, në shenjë solidariteti me të varfrit si dhe të ndajë ushqimin gjatë këtij muaji për njerëzit në nevojë.

Ramazani është muaji i pastrimit të shpirtit dhe sipas shumë ajeteve të Kur’anit thuhet se është obligim për besimtarin.