Jeta Osh Qef
Home

Keni celular fals apo origjinal? Ky është kodi i fshehtë që ju tregon vendin e prodhimit
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: Thu Apr 26

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Doni të blini një celular apo keni blerë një të ri sëfundmi dhe doni të dini vendin e origjinës dhe prodhimit të tij?

Për të gjetur vendin e prodhimit, mjafton të shtypni *#06# dhe më pas butonin e telefonatës. Pasi të keni bërë këtë veprim, do t’ju shfaqet një numër i gjatë me shumë shifra, ku shifra e 7 dhe e 8 tregon vendin e prodhimit.

Normalisht, çdo shifër është një kod për shtetin përkatës.

Kështu për shembull, nëse ka kodin

00 – Telefoni juaj është prodhuar në vendin origjinal të pajisjes. (Apple SHBA, Samsungu i Koresë së Jugut, …)

01 ose 10 – Telefoni juaj është prodhuar në Finlandë

02 ose 20 – Telefoni juaj është prodhuar në Emitares

03 ose 30 – Telefoni juaj është prodhuar në Kore

04 ose 40 – Telefoni juaj është prodhuar në Kinë

05 ose 50 – Telefoni juaj prodhohet në Brazil, Shtetet e Bashkuara ose Finlandë

06 ose 60 – Telefoni juaj prodhohet në Hong Kong, Kinë ose Meksikë

08 ose 80 – Telefoni juaj prodhohet në Gjermani