Jeta Osh Qef
Home

Kujdes me përdorimin e këtij ilaçi, mund të shkaktojë sterilitet te meshkujt
Shkruar nga: D Cani | Publikuar më: Thu May 17

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Përdorimi në masë i ibuprofenit, mund të shkaktojë sterilitet te meshkujt.

Është ky rezultati i studimit të një universiteti danez, pas një hulumtimi të gjëtë të kryer ditë me radhë.

Më konkretisht ibuprofeni, shkakton një mbiprodhim të testosteronit, hormoni kryesor mashkullor, çka bën që testikujt të kenë vështirësi në funksionim dhe për rrjedhojë rrezikohet pjelloria.

Fatmirësisht bëhet fjalë për një gjendje të përkohshme, efektet negative të të cilit zhduken, menjëherë pasi ndërpritet marrja e ilaçit.

Drejtuesi i studimit David Møbjerg Kristensen thotë se përdorimi i ibuprofenit për një kohë të gjatë mund të shkaktojë dëme të parikuperueshme. Për të arritur në këtë përfundim u mbajtën në studim 31 meshkuj, me moshë nga 18 deri në 35 vjeç.

21.35-STUDIME-Meshkujt-po-bëhen-steril..-800x445