Jeta Osh Qef
Home

Si dukej qyteti më i populluar në botë, më keq se ferri!
Shkruar nga: D Cani | Publikuar më: 13/06/2018 15:23

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Në Hong Kong ka ekzistuar qyteti më i populluar në botë.

Nga 1950 deri në vitin 1994 qyteti i Kowloon, "qyteti me mure" ishte i banuar nga më shumë se 33,000 njerëz në një seri prej 300 ndërtesash të ndërlidhura.

Qyteti ishte një parajsë për krimin e organizuar pasi ishte praktikisht e paligjshme, sepse u kap në një konflikt midis qeverisë kineze dhe qeverisë së Hong Kongut, e cila u administrua nga britanikët.

Fotografi Greg Girard ka kaluar vite duke studiuar dhe dokumentuar vendin e çuditshëm para se të shkatërrohej.

Girard bashkëpunoi me Ian Lambotin, një fotograf tjetër, në një libër për Kowloon, me titull "Qyteti i errësirës" dhe këto ishin disa nga fotografitë më tronditëse.