Jeta Osh Qef
Home

“Breshër i tillë s’ka rënë kurrë!”
Shkruar nga: F Tenolli | Publikuar më: 07/07/2018 11:06

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

“Breshër në këto përmasa s’ka rënë kurrë” ka qenë fjalia shpjeguese e banorëve të Pukës mbi situatën e krijuar ditën e sotme nga breshëri në përmasa të frikshme që përfshiu qytetin.

Reshjet nisën rreth orës 07:30 të mëngjesit dhe zgjatën për rreth 10 minua.

Një ndër fshatrat e bashkisë Pukë që është prekur nga reshjet intensive të përmasave të frikshme është edhe fshati Rrape.

Situata e jashtëzakonshme ka shkaktuar dëme të mëdha të mbjellave bujqësore.

Frutorët dhe foragjeret kanë pësuar dëmtime masive dhe të parikuperueshme.

Banorët kanë deklaruar për “BW”:

S’kemi parë kurrë breshër në këto përmasa. Ka shkatërruar çdo gjë në bujqësi. Nga të mbjellat nuk ka mbetur më asgjë”.