Jeta Osh Qef
Home

Një sëmundje seksualisht e transmetueshme mund të përhapet me shpejtësi
Shkruar nga: D Cani | Publikuar më: 11/07/2018 23:46

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Sëmundjet seksualisht të transmetueshme do të vazhdojnë të përhapen dhe sipas ekspertëve shumë shpejt mund të përhapet edhe një sëmundje tjetër seksualisht e transmetueshme.

Bëhet fjalë për Mycoplasma genitalium, e cila shpesh nuk ka simptoma, por mund të shkaktojë sëmundje inflamatore të pelvikut, e cila mund të lërë disa gra sterile.

MG mund të humbasë, dhe nëse nuk trajtohet si duhet, mund të zhvillojë rezistencë ndaj antibiotikëve.

Ju mund ta merrni atë duke patur seks të pambrojtur me dikë që e ka atë.

Prezervativët mund ta parandalojnë këtë përhapje.

MG nuk shkakton gjithmonë simptoma dhe nuk ka gjithmonë nevojë për trajtim, por mund të humbasë një infeksion tjetër të transmetuar seksualisht, si klamidia.