Jeta Osh Qef
Home

Mjaft me heqjen e qimeve në hundë, po rrezikoni të prekeni nga këto sëmundje
Shkruar nga: G Hasani | Publikuar më: 11/10/2018 0:17

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Qimet në hundë janë një problem estetik me të cilin nuk përballen vetëm meshkujt por edhe shumë femra.

Ndonëse këshillohen shumë metoda për heqjen e qimeve në këtë vend duhet të tregoheni të kujdesshëm.

Në fakt edhe depilimi i këmbëve, krahëve dhe çdo vendi tjetër të dukshëm është diçka e zakonshme dhe shumë njerëz janë duke e bërë atë çdo ditë, gjithnjë e më shumë, por heqja e qimeve nga trupi, në çdo mënyrë të mundshme mund të shkaktojë disa sëmundje serioze, infeksione, inflamacione, madje edhe vdekjen.

Përveç infeksioneve që mund të merren nëse hiqen, qimet e hundës janë filtër për mikrobet e dëmshme që thithim me ajrin çdo ditë.

Heqja e tyre do të lejonte bakteret të hynin në trekëndëshin e rrezikshëm, zonën mes gojës dhe hundës ku kalon gjaku që shkon në tru. Nëse bakteret grumbullohen aty mund të shkaktojnë infeksione të rënda, deri dhe në meningjit, kështu që priti nëse është e nevojshme, por mos i shkul ato qime.

qime, hunde, in