Jeta Osh Qef
Home

Ndotja masive jo vetëm te kafshët, konfirmojnë ekspertët: Njerëzit po hanë plastikë!
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 23/10/2018 21:35

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Shkencëtarët kanë konfirmuar për herë të parë se trupat njerëzorë po ndoten me plastikë.

Copa të vogla të plastikës janë gjetur në mostrat e marra nga zorrët e çdo pjesëmarrësi në një eksperiment që u përpoq të vlerësonte sa plastike hamë dhe pimë çdo ditë.

Deri tani shumica e hulumtimeve janë përqendruar në botën natyrore, por studimi i ri tregon se njerëzit po konsumojnë gjithashtu plastike, me disa pjesë potencialisht të banuara në trupin tonë.

Studiuesit folën mbrëmë për habinë e tyre në gjetjen kaq shumë grimcave në mostrat e njeriut. Ata sugjeruan se plastika në trupin e njeriut mund të jetë duke u transportuar nga uji i pijshëm ose konsumimi i peshkut.

Kërkuesit që realizuan eksperimentin, thanë se shkalla e krizës plastike nënkuptonte se ishte e pamundur që njerëzit të shmangnin ngrënien, pirjen si dhe frymëmarrjen me plastikë dhe efekte janë potencialisht të dëmshme.

Duke përfshirë këtu rrezikun e infeksioneve bakteriale, futjen e kimikateve të dëmshme në trup, irritimin e zorrëve dhe ndikimin në përgjigjet imune. /JOQ/