Jeta Osh Qef
Home

Kjo është mënyra më e thjeshtë për të shmangur aromën e keqe të gojës
Shkruar nga: D Cani | Publikuar më: 10/11/2018 23:26

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Keni një aromë të rëndë kur flisni?

Keni provuar çdo mënyrë dhe e keni përsëri? Nëse i keni përjashtuar të gjitha arsyet e mundshme dhe nuk jeni duke bërë ndonjë gabim në larjen e tyre mos i humbni shpresat.

Në të vërtetë ka një kurë të thjeshtë por të besueshme për erën e keqe të gojës.

Ajo mund të jetë një shenjë që ju jeni të dehidruar, sipas Dr Ada S. Cooper një zëdhënëse kombëtare për Shoqatën Amerikane të Dentistëve.

Mos mendoni se vetëm larja e dhëmbëve dhe kujdesi për gojën do t’ju shpëtojë. Kur goja juaj bëhet e thatë, ju keni më pak pështymë.

Dhe kur ke pak pështymë, ushqimi dhe bakteret tentojnë të qëndrojnë në gojë për një periudhë shumë më të gjatë kohore.

Pirja e një sasie më të madhe uji çdo ditë mund ta mbajë dentistin larg Pirja e duhanit ose medikamente të caktuara; të gjithë këto mund të shkaktojnë tharjen e gojës.