Jeta Osh Qef
Home

Mendohej se ishin të ‘sigurta’, ky është rreziku që vjen nga cigaret elektronike
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 14/11/2018 23:05

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Ato shihen si një alternativë e sigurt për duhan-pirje, por cigaret elktronike mund t’i dëmtojnë gjithsesi mushkëritë tuaja.

Testet të realizuara në mbi më shumë se 50 lloje të cigareve elektronike dolën në përfundimin që ato përmbajnë një kimikat që lidhet me një gjendje të pashërueshme të quajtur ‘mushkëri kokoshkë’.

Kjo lloj gjendjeje i dëmton mushkëritë, duke shkaktuar frymëmarrje dhe kollitje – dhe madje mund të kërkojë një transplantim të mushkërive.

Ndër cigaret elektronike që përmbanin kimikate përfshihen shije që mund të jenë të njohura me fëmijët, të tilla si ‘cupcake’, fruit squirts’ dhe ‘cotton candy.

Studimi u krye në SHBA, por hulumtuesit besojnë se markat në shitje në Evropë kanë të ngjarë të kenë të njëjtin problem.

Zbulimi pritet të gjithë ata që kanë përqafuar tymosjen elektronike me besimin se është e padëmshme. JOQ Albania