Jeta Osh Qef
Home

3 arsye të thjeshta se pse duhet t’i shtoni buburreca dietës tuaj
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 25/11/2018 14:15

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Rreth dy miliardë njerëz në mbarë botën konsumojnë insekte në një farë kapaciteti. Kështu, mendohet që të jetë thjesht çështje kohe derisa më shumë njerëz në botën perëndimore ta konsiderojnë konsumimin e këtyre insekteve.

Sipas disa tifozëve të ngrënies së insekteve, Mark Kuban, Salma Hayek, dhe Nicole Kidman, ngrënia e insekteve sjell një numër të madh përfitimesh për shëndetin.

Këtu janë tre nga arsyet kryesore se pse insektet janë të mira për organizimin.

1-Kanë shumë vlera ushqyese

Insektet e ngrënshëm nuk janë vetëm me bollëk në numër, por janë me kosto efektive dhe kanë përfitime të konsiderueshme shëndetësore. Ata janë të pasur me vlera shumë dhe kanë kalori të ulëta, duke ndihmuar kështu në luftën kundër obezitetit dhe sëmundjeve të ngjashme.

Insektet përmbajnë vitamina dhe mikronutriente, si B12, hekur, mangan dhe kalcium.

2-Ndihmoni mjedisin

Përparësitë mjedisore e konsumimit të insekteve janë me të vërtetë të mëdha. Ajo që mund të duket si një pikë në oqean tani mund të jetë në të ardhmen një zgjidhje për mbarë botën.

Në krahasim me produktet e tjera, prodhimi i insekteve prodhon rreth njëqind herë më pak gazra serrë sesa fermat e e kafshëve, si viçave derrave etj.

3-Nuk është e thënë që t’i konsumoni siç janë

Nëse nuk ju duket e përshtatshme që t’i konsumoni ashtu siç janë, mund t’i ktheni në pudër dhe ata do të kenë të njëjtat vlera ushqyese. Me pak fjalë do jeni duke konsumuar pluhur proteinash. JOQ Albania