Jeta Osh Qef
Home

Lypësi del për një copë bukë, djali ndal makinën dhe tallet rëndë
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 01/12/2018 17:23

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Me gjasë e keni vënë re që në rrugët e kryeqytetit ka shumë të pastrehë dhe lypës që halli i ka detyruar t’i luten gjithkujt që u kalon para këmbëve për një kafshatë bukë.

E po ashtu, me siguri keni vënë re që shpesh lypësit e të pastrehët afrohen edhe pranë xhamave të makinave për të kërkuar lëmoshë. Në fakt kjo është e rrezikshme si për drejtuesit e mjetit, por skamja mbase i justifikon deri diku.

Në kushte ideale, askush nuk do të zgjidhe si mënyrë jetese shtrirjen e dorës nëpër rrugë.

Ajo çka e ka karakterizuar shoqërinë tonë ndër vite është bujaria dhe zemërgjerësia. E themi në të shkuarën sepse brezat e sotëm kanë ndryshuar shumë.

Një rast i shëmtuar dhe njëherësh i dhimbshëm është shënuar në Tiranë, ku një lypës ka ndaluar para makinës së dy djemve me siguri për të kërkuar ndonjë qindarkë.

Djemtë jo vetëm që nuk i japin gjë, por tallen me të moshuarin dhe ia fusin ca shpulla.

të dy djemtë janë bashkëfajtorë në këtë mes, sepse njëri vepron dhe tjetri filmon poshtërsinë e shokut të tij ndaj të moshuarit.

Sipas qytetarit që ka denoncuar rastin pranë JOQ Albania, i moshuari mbi të gjitha është edhe me probleme mendore.

Kjo është shoqëria e kohëve ku po jetojmë, produkt i një sistemi me keq arsimimin, varfëri, snobizëm  dhe vlerësues i formës e jo i përmbajtjes.

Pasi të shihni videon, komentet u takojnë juve.