JOQ Albania
Home

Pse nuk mund të qeshni në fotot për pasaportë? Kjo është arsyeja
Shkruar nga: D Cani | Publikuar më: 03/01/2019 21:04

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Të gjithëve na ka ndodhur që kur e kemi treguar kartën tonë të identitetit, apo pasaportën para miqve ta fshehim fotografinë tonë.

Ose edhe miqtë e kanë tentuar diçka të tillë. Disa dalin seriozë, të zemëruar, por edhe të habitur nga blici i kamerës. Fotografia e një objekti kaq të rëndësishëm mund të jetë dhe objekt shakaje ndonjëherë.

Përse nuk mund të qeshësh në fotot për pasaportë?

Kjo për shkak se buzëqeshjet në këto fotografi mund të komplikojnë problemin me njohjen e fytyrës në sistem.

Në një raport në faqen e internetit të lamula.pe, Eduardo Thill, këshilltar në teknologjinë e aplikuar në menaxhimin publik dhe ish-Drejtori i Përgjithshëm i Menaxhimit të Informacionit të Ministrisë së Brendshme të Argjentinës, tha se kjo mund të evitojë problemin në të ardhmen, ndaj fotot duhen pa buzëqeshje dhe shprehi të tjera në fytyrë, sepse kjo mund të bëhet problem për identifikimin më vonë.

Ai është shprehur:

Nëse realizimi i fotove do të jetë vetullngrysur dhe duke buzëqeshur, kjo do të gjenerojë një shkallë minimale të përputhshmërisë, dhe ajo do të pengojë njohjen e fytyrës"