JOQ Albania
Home

Zotëronte gjysmën e arit të botës, ky ka qenë njeriu më i pasur i të gjitha kohërave
Shkruar nga: A Naçi | Publikuar më: 14/03/2019 7:32

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Të gjithë jemi kureshtar për të ditur se cilët janë njerëzit më të pasur në botë. Përgjigjen për këtë gjë e ka dhënë revista ‘’Forbes’’.

Themeluesi i ‘’Amazon’’, Jeff Bezos vazhdon të mbajë stafetën si njeriu më i pasur në botë. Pas tij renditen  Bill Gates dhe Warren Buffett.

Jeff Bezos ka një pasuri që kap vlerën 131 miliardë dollarë. Edhe pasuria  e Gates po rritet vazhdimisht, duke arritur në 96.5 miliardë dollarë.

Në vendin e tretë renditet Warrenn Buffett me një pasuri prej  82.5 miliardë. Por edhe pse këta persona zotërojnë pasuri marramendëse, ata nuk renditen në listën e më të pasurve të gjitha kohërave.

Njeriu më i pasur në botë ka qenë  Mansa Musa, mbreti i Perandorisë në Mali. Mansa Musa lindi në vitin 1280 në një familje sundimtarësh.

Gjatë sundimit të Mansa Musas, perandoria e Malit kishte gati gjysmën e arit të botës, sipas Muzeut Britanik.