JOQ Albania
Home

Sakrifica vetëm për alkoolin, të rinjtë habisin me ‘krijimin’ e tyre në det
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 03/04/2019 7:21

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Nëse jeni një konsumator i pijeve alkoolike me siguri do ta kuptoni edhe sakrificën e këtyre të rinjve nga Zelanda e Re.

Sipas raportimeve të BBC, një grup banorësh nga Coromandel ndërtuan një ishull rëre në baticë të ulët, në një përpjekje për të anashkaluar dënimin që vjen nga konsumimi i alkoolit në publik, i cili zakonisht ndëshkohet me gjobë.

Ishulli përmbante një tavolinë pikniku dhe një kuti me akull, duke i lejuar grupit me 8-9 veta që të gëzonin disa pije të ftohta alkoolike, ndërsa ishin mes ujërave.

Passerby David Saunders postoi disa foto në një grup lokal në Facebook me mbishkrimin:

 Çfarë? Ndalohen pijet? Atëherë ne jemi jashtë ujërave territoriale."

Drejtuesi i policisë lokale, John Kelly e mori me sportivitet marifetin e të rinjve, madje i vlerësoi për idenë krijuese.

Kelly tha për BBC:

Ndoshta u bashkohem ndonjë ditë!”

Sipas statistikave të OBSH-së, zelandezë konsumojnë mesatarisht 11.2 litra alkool të pastër çdo vit. Megjithë konsumimin e alkoolit më pak se shumë vende të tjera perëndimore, kultura e pijes është e njohur në Zelandën e Re.