JOQ Albania
Home

Po bëjnë më pak s*ks se më parë, ja si po i “marrin në qafë” djemtë e rinj rrjetet sociale
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 03/04/2019 10:17

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Statistikat më të fundit nga Sondazhi i Përgjithshëm Social i Bienaleve të Universitetit të Çikagos (GSS) tregojnë se djemtë e rinj nuk po kryejnë më aq marrëdhënie seksuale krahasuar me kohë më parë.

Arsyeja? Sipas një psikologu, kjo mund të jetë për shkak se ata po shpenzojnë më shumë kohë për të shpërndarë materiale në rrjet, duke luajtur në video-lojëra dhe duke ndenjur në rrjetet sociale.

Anketa është kryer nga Qendra Kombëtare e Kërkimit të Opinionit (NORC) në Universitetin e Çikagos që nga viti 1972, si një mjet për të monitoruar ndryshimet shoqërore dhe për të studiuar ‘kompleksitetin në rritje’ të shoqërisë.

Sipas Washington Post, raporti zbuloi se 23 për qind e të rriturve – pothuajse një në katër – thanë se nuk kishin kryer marrëdhënie seksuale në vitin e kaluar, me një numër të madh të tyre që ishin në të njëzetat e tyre.

Disa të rinj të tjerë madje kishin më shumë kohë pa kryer marrëdhënie.

Në raport thuhej ndër të tjera:

Pjesa e amerikanëve nga 18 deri në 29 vjeç që raportojnë se nuk ka marrëdhënie seksuale në vitin e kaluar është më shumë se dyfishuar midis viteve 2008 dhe 2018."

JOQ Albania