JOQ Albania
Home

Vjen në jetë fëmija i parë i ngjizur nga tre prindër
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 10/04/2019 22:29

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Një grua nga Greqia ka sjellë në jetë një fëmijë të ngjizur nga tre prindër. Ky rast është i pari në botë dhe është ende në faza eksperimentale.

32-vjeçarja greke kishte tentuar 4 herë fekondim in vitro dhe kishte dështuar të mbetej shtatzënë përpara se të futej në eksperimentin e iniciuar nga disa mjekë spanjollë.

Skuadra e mjekëve nga Barcelona përdorin një teknikë të quajtur maternal spindle transfer (MST) për të futur ADN-në e një prej vezëve të nënës në vezën e një dhurueseje .

Kjo vezë më pas fekondohet me spermën e dhuruar nga babai.

Të mërkurën, ekipi njoftoi se gruaja kishte lindur një djalë që peshon rreth 2.9 kg më 9 prill dhe se nëna dhe fëmija gëzojnë të dy shëndet të plotë.

Burimi: Mail Online| Përktheu dhe përshtati: JOQ Albania