JOQ Albania
Home

Për ata që përtojnë të lëvizin, tashmë mund t’i “gdhendni” muskujt pa bërë asnjë ushtrim
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 29/04/2019 11:35

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Shumë prej nesh do të donin që të ishin të ishin të tonifikuar, por mes hyjnë punët e përditshme, pica, ëmbëlsirat dhe ushqimi i shpejtë.

Gjithsesi, si duket, kirurgët kanë gjetur një zgjidhje më të “lehtë” për ata që s’kanë kohë ose vullnet që të shkojnë në palestër e të punojnë.

Procedura e re quhet gdhendja abdominale, dhe në thelb, për ta realizuar përdoren teknikat bashkëkohore të liposuksionit përgjatë zonave specifike të barkut të një personi.

Më këtë lloj ndërhyrjeje, mjekët heqin dhjamin përgjatë muskujve vertikalë dhe horizontalë, duke ruajtur dhjamin mbi muskujt qendrorë, për të nxjerrë në pah pamjen muskujve të barkut.

Ekspertët thonë se procedura mund të krijojë muskuj abdominalë të skalitur mirë, por gjithsesi nuk është e njëjta gjë nga ato që formohen prej ushtrimeve.

Natyrisht, procedura nuk do të funksionojë për të gjithë, pasi procedura duhet të pasohet nga ushtrime të rregullta si dhe një dietë e balancuar në mënyrë që dhjami i barkut të mos kthehet sërish.

Dhe, si me të gjitha operacionet, ajo vjen me disa rreziqe të veta, të tilla si infeksioni ose dëmtimi i nervave.

Rezultatet e teknikës së re kirurgjikale u publikuan në revistën “Plastic and Reconstructive Surgery”.

Burimi: UNILAD|Përktheu dhe përshtati: JOQ Albania